Omtanke ger energi

Med en omvärld i gungning är det extra viktigt att vi alla gör vad vi kan för att hjälpa till. Och det finns gott om människor som tillsammans eller på egen hand bidrar till en bättre värld. Något som vi har valt att uppmärksamma under året.

Vår vardag är präglad av det onormala. Av en coronapandemi som gör att vi inte kan träffa nära och kära, arbetskamrater och studiekamrater som vanligt. En del av oss har förlorat vänner och anhöriga, äldre och personer i andra riskgrupper har tvingats isolera sig och vår tappra sjukhuspersonal går på knäna.

Varberg för Musikhjälpen

Mitt i denna ovisshet och otrygghet vill Varberg Energi göra det vi kan för att hjälpa till och göra vår kommun och vår omvärld till en kanske liten bättre plats.

Det är anledningen till att vårt årliga pris ”Omtanke ger energi”, och den prissumma som medföljer, under 2020 delades ut till Varberg för Musikhjälpen. Varberg för Musikhjälpen samlar varje år in pengar som går oavkortat till Musikhjälpen och deras ändamål.

Under 2020 var temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Pengarna som samlats in går till att stärka internationella projekt som, i samverkan med lokalsamhället, arbetar för att människor världen över ska få bättre tillgång till likvärdig vård.

Calle Karlsson står framför en musikstudios kontrollbord med priset, tavlan, i handen

Calle Karlsson/Varberg för Musikhjälpen tar emot priset ”Omtanke ger energi”.

Bakom Varberg för Musikhjälpen står underhållaren Calle Karlsson och Fantastiska Underhållnings Bandet. Med förinspelade sändningar och livestreamade uppträdande gav gänget bakom Varberg för Musikhjälpen en lokal underhållningskavalkad med ett behjärtansvärt syfte. Priset överlämnade vi till Calle under inspelningarna hos Recordia i Varberg med motiveringen:

”Det behövs lokala eldsjälar som både vill och vågar verka för en bättre omvärld. Varberg för Musikhjälpen visar både initiativtagande och omtanke inom social hållbarhet. Det behövs vardagshjältar som inspirerar andra i frågan hur vi tillsammans kan hjälpas åt för en bättre värld och årets tema – Ingen människa ska lämnas utan vård.”

Sjukvårdshjältar

Vi är precis som så många andra djupt imponerade och tacksamma över det arbete vår sjukvårdspersonal utför för att vi andra ska kunna hålla oss friska och trygga. De är verkliga hjältar. Något som har blivit särskilt tydligt under ett år som detta, där vår fantastiska sjukvårdspersonal med risk för egen hälsa har vårdat och tagit hand om de många människor som insjuknat i covid-19. Därför kändes det bra att med gåvor i form av fruktkorgar och energidryck kunnat ge något litet tillbaka under året.

Även på andra sätt har vi försökt stötta där vi kan. Därför har vi under året, i samarbete med Stora Coop Varberg, delat ut 100 matkassar till behövande barnfamiljer i Varbergs kommun. Vi är övertygade om att alla kan bidra och att vi tillsammans kan göra skillnad!

två sjuksköterskor sitter på huk framför akutingången tillsammans med två fruktkorgar

Personal från IVA i Varberg kom ut och tog med glädje emot vårt bidrag.

FN:s globala mål grön ikon nummer 3 Hälsa och välbefinnande

Det här sidan innehåller exempel på hur vi bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål #3 – God hälsa och välbefinnande.

Läs om vårt hållbarhetsarbete på sidan Strategi-Hållbarhet